13.10.2007 г.

На избори, като на избори, както се казва ...

И то не само, че така се казва ... ами баш си е истина ...
Преди няколко години ми се случи да работя задълбочено по проект, тясно свързан с избори за кмет, беше времето на последния мандат на Софиянски ... тогавашната кампания не се различава много от настоящата ... малките разлики са в това, че тогава имахме нещо като реклама на Ариел-в лицето на Надето Михайлова, а сега имаме иновативен подход-в лицето на Мартин Заимов ... останалото си е по старо му! Ааааа, сега си нямаме Лучано, които си призна, че не е професионалист, но ще се справи професионално, благодарение на заобикалящите го професионалисти, което на пръв поглед звучи непрофесионално, но като се замислиш, си е чист професионализъм да намериш професионалната формула!
Дълбоко в себе си, вярвам в доброто у хората, но все повече се уверявам, че колкото и да се опитваш да си позитивен, по-лесно ти е да използваш негативния тон, за да пробиеш, по-лесно е да кажеш, че няма да си като някой, отколкото да кажеш какъв ще бъдеш, по-лесно е да използваш готов модел, с който да се сравниш или да редактираш, отколкото да предложиш нов работещ ... да, присъщо е на човешката природа да се търси по-лесния вариант-но, това не е оправдание ... с искрено съжаление признавам, че и на тези избори съм неприятно НЕизненадана ...
Това, което ме провокира да пиша е клипа на таралежите ... мацката е мн готина, но защо така? Защо като сте ново време ни връщате с старото? Защо трябва да събуждате онази горчива нотка на "Аз съм добре, когато на Вуте му е зле"? Защо се възползвате от поттиснатия дух на българина? Защо използвате този трик, за да хвърлите прах в очите на избирателя?
Е, то е ясно, защото години наред този модел е успешен ...

"Ако спечеля, печели цал народ, ако загубя-губя само себе си" ... вие няма да спечелите/ но няма и да загубите, но лошото е, че този който спечели, не носи печалба за народа ...

1 коментар:

Razdumnik каза...

Тъжно, но истина. Няма да кажа нищо ново: политиката у нас е мръсна дума, затова и мисля, че никой свестен съвестен човек няма да иска да има нещо общо с целия цирк, абе омагьосан кръг, какво да се прави. За това отдавна не гласувам.
Все се сещам за Бриджит Джоунс и как се ядосваше, че пропуснала да си плати веднъж годишната такса за гласуване и затова не можеше да прояви гражданската си съвест. Чудя се ако и у нас беше така, дали нямаше да гласуват повече млади хора и по-малко пенсионери.
Все пак предизборната агитация си е чист маркетинг, а целевата група не предполага кой знае какво творчество. :((
Ето, и аз само плюя, не предлагам никакво разрешение :))